Over De Boerenkrijg! Opstand, mythe, herdenking.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

22 okt

De Boerenkrijg! Opstand, mythe, herdenking.

Herdenking van 225 jaar Boerenkrijg.

zondag 22 oktober 2023 van 15:00 uur tot 17:00 uur

225 JAAR BOERENKRIJG. HERDENKING IN EIGEN STREEK.

225 jaar geleden, op 12 oktober 1798, startte in Overmere de Boerenkrijg. Het was een volkse opstand tegen de Franse bezetter die de Vlamingen, vooral op het platte land, heel wat vrijheden ontnam en de jonge mannen verplichtte om in het Franse leger te treden en oorlog te voeren.

Tal van organisaties, waaronder het Davidsfonds, willen dit jubileumjaar niet ongemerkt laten voorbijgaan en de vrijheidsgedachte van de Boerenkrijg in de kijker plaatsen. Zo steunen wij ook volgende lezing van NEOS in Lebbeke: "Boerenkrijg! Opstand, mythe, herdenking" door Harry De Paepe

Spreker Harry De Paepe is leraar geschiedenis en tevens een welbespraakt historicus en schrijver. Hij is regelmatig te gast op Canvas en zijn recentste boek is 'De Boerenkrijg'.

Harry De Paepe

De lezing wordt afgesloten met een muzikaal slotakkoord gevolgd door een gratis degustatie van het themabiertje 'De Boerenkrijger' of een alcoholvrij alternatief. Iedere deelnemer ontvangt een gratis brochure "De Boerenkrijg in Het Land van Waas en Het Land van Dendermonde.

Waar: Onze-Lieve-Vrouwgeboortekerk, Grote Plaats, 9280 Lebbeke.

Inschrijven door overschrijving op rekening van NEOS Lebbeke BE11 9799 5248 6148 met vermelding "De Paepe" + naam deelnemer(s) tegen uiterlijk 16 oktober 2023. Ook e-mailadres vermelden.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 5,00

Info: NEOS Lebbeke, mail@rolandvandenborre.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezing1 sessieActiviteitLokaal