Over Inleiding tot de JAZZ

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

19 mrt

Frederik Goossens loodst je doorheen de geschiedenis van deze onverslijtbare muziek.

dinsdag 19 maart 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

In 2017 was het 100 jaar geleden dat de eerste jazzplaat verscheen en dat jazzgrootheden als Thelonious Monk en Ella Fitzgerald het levenslicht zagen. Frederik Goossens loodst je tijdens deze introductie-avond doorheen de eindeloze slingerbeweging, het ‘ondoorgrondelijke kluwen’ dat jazz is. Vertrekkend vanuit haar Afrikaanse roots wordt halt gehouden bij enkele belangrijke steden, stijlen, hoofd- en nevenpersonages. Informatief, entertainend en vooral doorspekt met opwindende, elegante, betoverende, swingende, opruiende, groovende, maar vooral onverslijtbare muziek.

Goossens  Frederik

Frederik Goossens is docent jazzgeschiedenis en lyriek aan het conservatorium van Gent, en geeft les in SAMWD Dendermonde. Hij maakt ook radioprogramma’s voor Klara. Daarnaast is hij actief in het Jazz Centrum Vlaanderen in Dendermonde, schrijft hij als freelance journalist stukken over jazz voor tijdschriften als Focus Knack en staat hij in voor de populaire podcast ‘Jazziness’ van het Brussels Jazz Weekend. In zijn vrije tijd speelt Frederik graag zelf muziek (zowat alles met 4 snaren). En je kan hem hier en daar ook als curieuze DJ aan het werk zien, in de weer met zijn grote collectie 78-toeren platen, het resultaat van jarenlang verwoed verzamelen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief + Okra en Vrienden CC Belgica € 6,00
Jongeren -26 jaar of 'UITPAS met kansentarief' € 2,00
Standaard € 10,00

Info: Paul.Sijsmans@proximus.be

Labels: Kunst & CultuurMuziekLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitCultuurregio Denderregio