Over "Paco Calderon" door Jirka Claessens

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

16 jan

"Paco Calderon" door Jirka Claessens

Dit boek vertelt het fictieve levensverhaal van Paco Calderon, een man met drie zonen die de wereld heeft rondgereisd.

dinsdag 16 januari 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Wie is die man die daar bewegingloos in de zetel zit? Hij staart door het raam van zijn kamer in een verzorgingstehuis zonder echt nog iets te zien, hij leeft in het verleden. Op de witte muur van zijn steriele kamer prijken drie foto’s. Aan zijn eettafeltje schuift geregeld het schaduwbeeld van zijn geliefde Rosita aan.

De oude Paco Calderon mijmert zwijgend over zijn verleden en neemt ons als lezer mee op een reis doorheen zijn herinneringen. Als jongeman wilde hij zo graag uit de burgerlijke dwangbuis ontsnappen en op zoek gaan naar een wereld waarin liefde overheerst. De realiteit zal er anders over beslissen en zal, net op het moment van loutering, keihard toeslaan.

Jirka Claessens is leerkracht Nederlands in het Atheneum van Dendermonde. Cultuur in het algemeen en literatuur meer in het bijzonder boeien haar enorm. Niets is leuker dan te verdwijnen in een goed boek, of, het zou schrijven moeten zijn ... Jirka haalt heel wat inspiratie uit de natuur en de kunstwereld. Ze publiceerde, naast kortverhalen en gedichten in verzamelbundels, de dichtbundel “Steen” in eigen beheer.

Locatie: Stadhuis, Grote Markt, 9200 Dendermonde

Prijzen

Leeskring 1

Info: willemvandenbremt@gmail.com

of 0485 / 96 01 29

Labels: Kunst & CultuurTaalLiteratuur1 sessieActiviteitCultuurregio Denderregio