Over Uw brein ... mijn brein. Het brein!

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

03 okt

Uw brein ... mijn brein. Het brein!

Een verhaal over het brein. Op weg naar een onzeker paradijs of baas in eigen brein?

dinsdag 3 oktober 2023 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Van het Egyptische Dodenboek langs Het Boek Genesis, Darwin en Descartes om tot en met Artificiële Intelligentie te komen is een zoektocht naar de Heilige Graal of het openen van de doos van Pandora.

Een verhaal over het brein achter kennis, kunde, kunst, kolder, kromdenken en krankzinnigheid... Alleen ... waar eindigt dit verhaal? Op weg naar een onzeker paradijs of baas in eigen brein?

Zijn wij als homo sapiens nog aan zet of staat de opvolging al klaar? Doemdenkers en toekomstdromers in de clinch:  'Alle hens aan dek!' Het wordt dan wel knokken om zelfbehoud maar vooralsnog geen man overboord!

Zou de huidige mens tegen alle verwachtingen in er toch in slagen om de overhand te behouden: misschien zijn wij niet alleen slim maar ook sluw? De moeite waard om de hersenen beter te leren kennen...

Wat echter met al die overbodige jobs, wat met het onderwijs zoals wij dat hebben gekend, wat met de Verhalen die misschien niet meer helemaal waar zijn, wat me de creativiteit die mogelijks alleen maar de waan van de dag was?

Is er nog ruimte voor een vervolg of loopt ons verhaal nu af? Pessimist of alleen maar realist? Aan u om een oordeel te vellen! Op zoek naar het laatste puzzelstukje? Veel geluk...

Dr. Herman De Smet, neuroloog

Dr De Smet

CURRICULUM VITAE

Geboren en getogen Dendermondenaar (19-04-1939) / Latijns-Griekse Humaniora H. Maagdcollege Dendermonde / Genees- Heel- en Verloskunde UGent / Neuropsychiatrie (Neurologie) Erasmus Univ Ziekenhuis Rotterdam / Verbonden aan ziekenhuizen Dendermonde, Hamme en Zottegem / Privépraktijk te Dendermonde / Interesses: Neurowetenschappen, Etnische Kunst, Culturele Reizen enz.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief + Okra en Vrienden CC Belgica € 6,00
Standaard € 10,00

Info: steyaert.stevens@telenet.be of tel. 052 / 22 07 71

Labels: Wetenschap & techniekLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteit