Over Over "priemgetallen"

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

07 mrt
Dendermonde - Parochiecentrum Mariakring # 3131

Over "priemgetallen"

Wat zijn priemgetallen en wat is hun belang.

Lezing door Sven Mettepenningen, leerkracht met een passie voor wiskunde.

dinsdag 7 maart 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Mettepenningen

Onze hele middelbareschooltijd werden we in de wiskundeles om de oren geslagen met priemgetallen: natuurlijke getallen die enkel deelbaar zijn door zichzelf en één. 

Maar wat je misschien niet weet, is dat je nu nog dagelijks met priemgetallen te maken krijgt. Weet je bijvoorbeeld dat grote priemgetallen ervoor zorgen dat jouw online bankieren veilig verloopt? Of dat het grootste gekende priemgetal bijna 25 miljoen cijfers telt? En dat er nog heel wat onopgeloste problemen zijn in verband met priemgetallen?

Ik zal trachten jullie tijdens deze presentatie wegwijs te maken in de wondere wereld van de priemgetallen. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om ervan te kunnen genieten... een gezonde dosis interesse en nieuwsgierigheid zijn meer dan voldoende.

Wie ben ik? Sven Mettepenningen, 40 jaar, leerkracht wiskunde op het Óscar Romerocollege. Licentiaat wiskunde met een passie voor onderwijs en het toegankelijker maken van wiskunde.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief + Okra en Vrienden CC Belgica € 5,00
Standaard € 8,00

Info: Jo Goubert, tel. 0477 / 47 65 72

Labels: Wetenschap & techniekLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteit