Over "Het succesverhaal van Harry Potter". Lezing door Jan Uyttendaele.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

22 jan
Dendermonde - Oscar Romerocollege

"Het succesverhaal van Harry Potter". Lezing door Jan Uyttendaele.

Toast Literair. Boeken en bubbels.

Deze lezing voor volwassenen en kinderen wordt gekoppeld aan een nieuwjaarstoost.

zondag 22 januari 2023 van 10:30 uur tot 12:30 uur

Harry Potter is een van de meest succesvolle kinderboekenseries die ooit verschenen. De schrijfster J.K. Rowling is daarvoor vanaf het begin met lof overladen. In de loop der jaren is die lof alleen maar toegenomen. Rowling wordt geroemd om haar verbeelding, om haar ideeënrijkdom en om haar vermogen om complexe romanstructuren op te bouwen. Daarnaast oogst ze ook veel lof voor haar bijdrage tot de leesbevordering. Velen zijn van oordeel dat ze erin geslaagd is om oud en jong weer aan het lezen te krijgen. Maar is dat allemaal terecht? Volgens sommigen is er vooral sprake van een commerciële heisa, van een gestroomlijnde merchandising, die bedacht is  door een Amerikaanse filmmaatschapij.

in deze lezing proberen we de volgende vragen te beantwoorden. Wie is J.K. Rowling eigenlijk en hoe is ze ertoe gekomen om deze boeken te schrijven? Zijn die boeken niet alleen maar superspannend of hebben ze ook literaire kwaliteiten? Zijn de occulte praktijken die in deze boeken beschreven worden wel pedagogisch verantwoord en bezorgen ze onze kinderen niet te veel nachtmerries? En ten slotte: hoe verklaar je het gigantische succes van deze boeken én van de films die ervan gemaakt zijn?

De lezing richt zich in de eerste plaats tot volwassenen, maar ook kinderen die meer te weten willen komen over hun favoriete boeken en filmhelden zijn van harte welkom.

Locatie: Óscar Romerocollege, cafetaria, ingang en parking via Noordlaan, Dendermonde

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief + Okra en Vrienden CC Belgica € 5,00
Standaard € 8,00
Labels: LiteratuurLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkToast LiterairBoeken