Over Harold Van de Perre, kunstenaar in veelvoud

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

22 nov
Dendermonde - Parochiecentrum Mariakring

Harold Van de Perre, kunstenaar in veelvoud

Harold Van de Perre bespreekt eigen beeldend werk als inleiding tot de overzichtstentoonstellingen in 2023.

dinsdag 22 november 2022 om 20:00 uur

Ik hield tijdens mijn reeds lange leven, heel wat voordrachten over de groten van de schilderkunst met vooraan Van Eyck, Bruegel, Rubens, en o.a. Picasso en van bij ons Rik Wouters. 

Intussen stond de tijd niet stil en werd ik 85... Hoog tijd om eens de balans op te maken. Dat wil ik doen in twee tentoonstellingen die ik, samen met Davidsfonds Dendermonde, organiseer in 2023. Daarover volgt later meer informatie.

Ter voorbereiding én als voorproef wil ik - voor één keer - een beeldprojectie brengen over mijn eigen werk. Omdat ik actief was als tekenaar, aquarellist, acryl- en olieverfschilder, glasraamontwerper én auteur van boeken over kunst, én scenarist van drie internationaal bekroonde TV-kunstfilms ... én als voordrachtgever hier en in het buitenland tot in Sint-Petersburg, stel ik vast hoe mijn artistieke arbeid zich verdeelde in een veelvoud van disciplines. De voor- én de keerzijde van hetzelfde kunstenaarschap. Dit kunstenaarschap in veelvoud wil ik brengen in een samenvattende beeldmontage.

Het oordeel is aan de toeschouwer-beschouwer en vooral aan de tijd.

HVdP

Locatie: Mariakring, O.L. Vrouwkerkplein 8, Dendermonde

Prijzen

Ticket Prijs
Leden-tarief, Okra en Vrienden CC Belgica € 5,00
Standaard € 8,00

Info: harold.vandeperre@skynet.be

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstLezing1 sessie