Over Zin of onzin van een Vlaamse canon

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

11 okt
Dendermonde - Parochiecentrum Mariakring # 1733

Zin of onzin van een Vlaamse canon

Luc Devoldere gelooft vooral dat de canon het gesprek, de discussie en zelfs de ruzie is over de ... canon.

dinsdag 11 oktober 2022 om 20:00 uur

Er was nogal wat ophef toen de Vlaamse regering een Vlaamse canon voor Vlaanderen wilde laten opstellen. Intussen is in alle stilte  een onafhankelijke commissie aan het werk gegaan om belangrijke figuren, gebeurtenissen en kunstwerken uit de geschiedenis van Vlaanderen te kiezen.

Wat is de zin van een dergelijke oefening? Wat zijn de valkuilen ervan? Legt de canon onze geschiedenis vast, of opent hij juist vensters op het verleden en helpt hij ons beter te weten wie we zijn? 

Luc Devoldere (°Kortrijk 1956) is classicus, schrijver en publicist. Hij was van 2002 tot 2020 hoofdredacteur en afgevaardigd bestuurder van de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw.

Devoldere profileert zich binnen onze letteren vooral als essayist. Zijn talloze bijdragen in culturele en literaire tijdschriften getuigen van grote eruditie en scherpe analyse. Er spreekt gedrevenheid en engagement uit van de intellectueel die pleit voor een samengaan van de rijke traditie van de Europese cultuur en de vernieuwingen en uitdagingen van moderniteit.

Locatie: Mariakring, O.L. Vrouwkerkplein 8, Dendermonde

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief + Okra en Vrienden CC Belgica € 5,00
Standaard € 8,00

Info: willemvandenbremt@gmail.com of tel. 0485 96 01 29

Labels: Kunst & CultuurTaalLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteit