Over "Boerenpsalm" - Felix Timmermans

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

25 apr

"Boerenpsalm" - Felix Timmermans

Een gesprek achteraf geeft een extra dimensie aan je lectuur.

Leesgroep twee.

donderdag 25 april 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

‘Voel u gezegend, want in uw handen ligt een roman uit 1935 die jarenlang niet verkrijgbaar was, maar die tot de mooiste van de Nederlandse letteren behoort.

Timmermans’ taal ademt grond, lucht en licht, en zijn zintuiglijke verrassingsmetaforen zijn minielektroshocks die de lezer bij de les houden. Ze zorgen voor een lach, verwondering, een kleine duizeling. En soms zijn ze zo mooi dat ik er een spel van maak ze in mijn gesprekken binnen te smokkelen. […] Het vitalisme van 'Boerenpsalm' komt aanwaaien uit een onaangetast, verdwenen Vlaanderen. Mede daarom verschijnen Timmermans’ zinnen vandaag als een medicijn dat ons beetje bij beetje – consequent innemen tot de roman uit is – laat afkicken van het jachtige leven dat het onze is. Genereus schenkt het ons wat broodnodige aarding.’

– Bart Van Loo

De deelnemers presenteren ook een eigen keuze.

Locatie: CC Belgica - Bovenkamer, 9200 Dendermonde

Prijzen

Info: Leeskring 2

Veerle Uyttersprot - 052 / 22 55 74

veerle.uyttersprot26@gmail.com

Labels: Kunst & CultuurLiteratuur1 sessieActiviteitleeskringCultuurregio Denderregio