Over Van Sheherazade tot Netflix

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

23 apr
Dendermonde - Parochiecentrum Mariakring

Van Sheherazade tot Netflix

De fascinerende redenen waarom we in verhalen willen geloven.

Lezing door Yves Heymans.

dinsdag 23 april 2024 van 20:00 uur tot 22:15 uur

Verhalen bieden troost in moeilijke tijden, ze kneden ons tot wie we zijn, ze laten ons emoties voelen die we in het echte leven nooit ervaren. De impact van fictie op ons leven is groot.

De mens is een vertellend en verhalend wezen. Wat is het nut van verhalen voor onze soort? Waarom bouwen we parallelle werelden en brengen we een deel van de dag door in het gezelschap van personages die niet bestaan? Wat is de kracht van grote vertellers? Hoe bouw je een machtig verhaal op zodat je publiek zich even compleet verliest en meestapt in jouw hersenspinsels?

Aan de hand van sprekende voorbeelden, wereldbekende legendes, sprookjes, mythes en scènes uit populaire films en series, maken we een reis door het menselijk brein, terug in de tijd, naar het ontstaan van de mens.

Het verhaal van verhalen vertellen gaat ook over wat het betekent een mens te zijn.

Heymans Yves

Yves Heymans (1981) woont in Dendermonde en groeide op in Oudegem. Hij schrijft, speelt en regisseert bij Toneel Gustaaf en bij het Dendermondse marionettentheater Kalleke Step. In 2020 schreef hij een eigentijdse bewerking van de klassieker ‘De filosoof van Haaeghem’. In zijn thesis ging hij op zoek naar het verband tussen de evolutietheorie van Darwin, psychologie en vertellen bij de mens.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief + Okra en Vrienden CC Belgica € 6,00
Jongeren -26 jaar of 'UITPAS met kansentarief' € 2,00
Standaard € 10,00

Info: koenvancauwenberge@skynet.be

Labels: Kunst & CultuurLiteratuurLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitCultuurregio Denderregio