Over Media aan de macht: oorlogsstokers of vredesduiven?

22 nov t/m 13 dec
Dendermonde - Belgica Bis

Media aan de macht: oorlogsstokers of vredesduiven?

Cursus op dinsdag 22 & 29 november en 6 & 13 december van 14 tot 16 uur.

Van dinsdag 22 november 2022 om 14:00 uur t/m dinsdag 13 december 2022 om 16:00 uur

Oorlogen, terrorisme, politieke veldslagen ... De televisiejournaals, kranten nieuwssites berichten hier elke dag over. Maar hoe komen internationale conflicten en andere gebeurtenissen in het nieuws? Wie bepaalt wat er in de media komt? Wat is de invloed van de media op de conflicten zelf? Welke rol spelen sociale media (Facebook, Twitter, Instagram...) bij het beeld dat we van de wereld hebben? En zouden de conflicten ook de werking van de media beïnvloeden?

Peter Verlinden neemt je mee achter de schermen van de massamedia en toetst de praktijk aan het wetenschappelijk onderzoek. De werking van internationale persagentschappen en de VRT vormen het vertrekpunt om te onderzoeken waarom bepaalde conflictsituaties in de wereld meer aandacht krijgen dan andere. Met de oorlog in Oekraïne, de aanslepende conflicten in het Midden-Oosten en Afrika, het terrorisme wereldwijd, de coronacrisis, ... blijft dit een bijzonder actueel onderwerp.

Info en inschrijving: Davidsfonds Academie 016/ 31 06 70 of https://www.davidsfonds.be/academie of maurits.de.decker@telenet.be

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 58,00
Standaard € 66,00

Info: www.davidsfonds.be/academie of 016/310670

Labels: Mens & MaatschappijCursus4 sessiesRolstoeltoegankelijkActiviteitWereld